13 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/06/06 - 13:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 144
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه دور روزه تدوین پیش نویس سند ملی سلامت و تغییرات اقلیمی

کارگاه دور روزه تدوین پیش نویس سند ملی سلامت و تغییرات اقلیمی

در این کارگاه دو روزه که به همت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برگزار شد؛ به بررسی و تدوین پیش نویس سند ملی سلامت و تغییرات اقلیمی پرداخته شد.

این جلسه در تاریخ 5 و 6 شهریور ماه 1403 به صورت کارگاه دو روزه تدوین پیش نویس سند ملی سلامت و تغییرات اقلیم با مشارکت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برگزار شد. در ابتدا این جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی آغاز گردید.

 

در ابتدا جناب دکتر مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور سخنانی درمورد اهمیت تدوین سند راهبرد ملی سلامت و امنیت غذایی عنوان کردند و روند تدوین پیش نویس این سند را در طی یک سال گذشته برای حاضران تشریح نمودند.

سپس دکتر هادئی عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت درمورد اثرات تغییر اقلیم بر سلامت و چالش ها و فرصت هایی که این پدیده برای حوزه سلامت ایجاد می کند، سخنرانی کردند. در این سخنرانی، دکتر هادئی وضعیت حیطه های مختلف تحت تاثیر تغییر اقلیم از جمله آلودگی هوا، کمّیت آب، حوادث و بلایا، امنیت غذایی، بیماری های واگیر و غیرواگیر را با استفاده از داده ها و شواهد در دسترس تشریح نمودند و در انتها نتیجه گیری کردند که برنامه ریزی های حوزه تغییر اقلیم باید منطقه محور باشد.

سپس جناب آقای دکتر ندافی ریاست محترم دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی خود را با موضوع معرفی و کاربرد چارچوب DPSEEA در حوزه سیاست گذاری تغییر اقلیم ارائه کردند. در این سخنرانی جناب دکتر ندافی ابتدا چارچوب دیپسی را برای حاضران معرفی کردند و در ادامه، با ذکر یک نمونه از کاربرد این چارچوب در سیاستگذاری تغییر اقلیم به حاضران پیشنهاد دادند که می توان از این چارچوب در طراحی اقدامات مقابله با تغییر اقلیم در حوزه سلامت استفاده نمود.

پس از سخنرانی جناب دکتر ندافی، جناب آقای دکتر جندقی رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، در خصوص پیشینه فعالیت تغییر اقلیم در وزارت بهداشت صحبت کردند و همچنین در خصوص اهمیت تاثیر تغییر اقلیم بر سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی و نیز اثر متقابل مراکز بهداشتی و درمانی روی تغییر اقلیم توضیحاتی دادند.

در آخر جناب آقای دکتر استاد تقی زاده عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت در مورد اینکه مشخصات و ابعاد یک سند ملی شامل چه مواردی می باشد، صحبت کردند و عنوان کردند که در تغییر اقلیم دو استراتژی مهم سازگاری و کاهش اثر وجود دارد که در نظام سلامت ما با استراتژی سازگاری بیشتر سرو کار داریم. در ادامه، با معرفی چندین مطالعه که در قالب پایان نامه دکتری انجام شدند و به راهکارها، استراتژی ها و سیاست های مرتبط با تغییر اقلیم پرداخته اند، سخنان خود را به پایان رساندند.

در راستای اهداف این کارگاه، کارشناسان وزارت بهداشت حاضر در این جلسه شروع به بحث و بررسی در مورد کارگروه های مرتبط خود کرده و برنامه ها، اهداف کلی و اقدامات واحد مربوطه خود در خصوص سند سلامت و تغییر اقلیم را مشخص کرده و نیز سازمان های همکار خود در این حیطه را یادداشت کردند. در نهایت هر یک از کارگروه ها در این مورد توضیحات خود را ارائه داده ودر آخر جناب آقای دکتر ندافی جمع بندی کلی در مورد این موضوع کردند و جلسه بعدی جهت جمع بندی این مباحث مشص شد.

 

 

  • گروه خبری : وبلاگ,آموزش,سایر نشست ها
  • کد خبر : 276179
معصومه قرائی
تهیه کننده:

معصومه قرائی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه