25 اردیبهشت 1404
logo

مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

معرفی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت

مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت (CCHRC) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1402 تأسیس و فعالیت خود را زیر نظر پژوهشکده محیط زیست آغاز کرده است. این مرکز به‌عنوان اولین مرکز تحقیقات علمی تخصصی در حوزه تغییر اقلیم و سلامت در کشور، با هدف مطالعه و ارائه راهکارهای علمی در زمینه اثرات تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی بر سلامت عمومی فعالیت می‌کند. ریاست این مرکز جناب آقای دکتر عباس استادتقی زاده عضو هیئت علمی دپارتمان سلامت در حوادث و بلایای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این مرکز در حال حاضر همکاری های ملی و بین المللی زیادی با نهادهای داخل و خارج از کشور دارد.

چشم‌انداز این مرکز، تبدیل‌شدن به یک نهاد معتبر فراملّی در زمینه پژوهش، نوآوری، ظرفیت‌سازی و پشتیبانی از فرآیند حکمرانی در سیاست‌های مرتبط با تغییر اقلیم و سلامت است. این مرکز با رسالتی گسترده، محورهایی ازجمله تقویت تاب‌آوری در برابر مخاطرات اقلیمی، ارائه شواهد علمی درباره پیامدهای تغییر اقلیم مانند سیل، خشکسالی و گردوغبار، و همچنین توسعه تحقیقات اپیدمیولوژیک در زمینه بیماری‌های مرتبط با تغییر اقلیم را دنبال می‌کند. علاوه بر این، مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت با هدف ارائه راهکارهای علمی برای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و کاهش اثرات تغییر اقلیم، همکاری‌های ملی و بین‌المللی گسترده‌ای را در دستور کار خود دارد. این مرکز همچنین با جذب و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص و تعامل با مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی، به دنبال گسترش دانش و ارتقای ظرفیت‌های علمی کشور در این حوزه است.

تماس با مرکز 


 

  • تاریخ انتشار : 1402/11/01 - 08:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 74
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

در نشست بررسی آثار تغییر اقلیم بر سلامت مطرح شد

تغییر اقلیم ابعاد مختلف سلامت را به طور جدی تهدید می کند

نشست آثار تغییرات اقلیمی بر ابعاد مختلف سلامت انسان روز پنج‌شنبه ۲۸ دی ماه با حضور برخی از اساتید دانشکده بهداشت و سایر دانشگاه ها در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران و به نقل از دانشکده بهداشت، نشست آثار تغییرات اقلیمی بر ابعاد مختلف سلامت انسان روز پنج‌شنبه ۲۸ دی ماه با حضور برخی از اساتید دانشکده بهداشت و سایر دانشگاه ها در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد. 

در این نشست ویژه دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران، دکتر ناصر مهردادی و دکتر مجید شفیع‌پور از اعضای هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به ارائه مطالب خود پرداختند. دکتر ندافی در سخنرانی خود جنبه های مختلف تاثیرات تغییر اقلیم را مورد بحث و بررسی قرار داد و اظهار کرد که در سال 2019 حدود 75 هزار مرگ منتسب به عوامل محیطی رخ داده است که این میزان 19 درصد کل مرگ های کشور است. دکتر ندافی با اشاره به این که یکی از اثرات تغییر اقلیم، کمبود منابع آبی و خشکسالی است، گفت بر اساس معیارهای بین المللی می توانیم بگوییم که هم اکنون کل کشور در مرحله بحران آب قرار گرفته است. چرا که هم اکنون سرانه آب تجدید پذیر در کشور کمتر از 1000 متر مکعب می باشد. وی هم چنین تاکید کرد که غلظت ذرات معلق در هوا و مخصوصا در شهر تهران بیش از استانداردهای جهانی می باشد که این موضوع کاملا با تغییر اقلیم و وقوع طوفان های گرد و غبار مرتبط است. 

در ادامه دکتر ناصر مهردادی، استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران نیز به ارائه سخنرانی با تمرکز بر تاثیرات تغییر اقلیم بر سامانه های آب و فاضلاب پرداختند. ایشان در سخنان خود بر نگرانی شدید وجود منابع آب تجدید پذیر تاکید کردند و افزودند که شهر تهران به شدت در معرض بحران آبی قرار دارد به طوری که سرانه آب تجدید پذیر حدود 300 متر مکعب در سال است. در ادامه اساتید و حضار به بحث و تبادل نظر در خصوص تغییر اقلیم پردانختند. در مجموع، پیام این نشست تخصصی به مردم و مسئولان این است که تهدید تاثیرات اقلیمی بر ابعاد مختلف سلامت جدی است و باید بپذیریم که این موضوع یکی از اولویت های کشور بوده و باید هرچه سریعتر و به طور جدی فکری برای آن کرد.  

 

  • کد خبر : 257115
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه